espresso martini

Espresso Martini

Dit is een van de meest geliefde cocktails en bijna overal op de menukaart te vinden. De koffielikeur schittert met haar krachtige koffiearoma en verfijnde vleugje vanille, wat haar perfect maakt voor deze heerlijke mix. Zin in iets verrassends? Lees hier onze unieke twist op dit populaire drankje!

Cocktailverhalen uit het verleden

De Espresso Martini werd gecreëerd door de Britse bartender Dick Bradsell in 1983, toen hij werkte in de Soho Brasserie in Londen. Volgens de legende werd Bradsell benaderd door een model (sommigen beweren dat het Kate Moss was, maar dit is nooit bevestigd) die om een drankje vroeg dat haar zou “wakker maken en dronken maken”. Geïnspireerd door dit verzoek, mengde Bradsell vodka met espresso, koffielikeur (zoals Kahlúa) en suikersiroop, en serveerde het in een martiniglas. Dit resulteerde in een drankje dat zowel verfrissend als opwekkend was, ideaal voor de late avonden in het bruisende Londense nachtleven.

Aanvankelijk werd de cocktail niet de Espresso Martini genoemd, maar ging het door verschillende namen, zoals de Vodka Espresso en de Pharmaceutical Stimulant. Pas in de jaren ’90, toen het martiniglas steeds populairder werd, kreeg het drankje zijn iconische naam: de Espresso Martini.

Cocktailbar bij jou op locatie!

Deze heerlijke cocktail op jouw feest met barmannen die deze speciaal voor jou en je gasten maken?

Mobiele cocktailbar op bruiloft met bruidsmeisjes

De Veluwsche Twist

Toch hebben wij zelf gekozen om onze Espresso Martini een eigen twist te geven. We hebben gemerkt dat de bitterheid van Tia Maria voor ons wat overheersend kan zijn, wat de toevoeging van espresso dan ook overbodig maakt. Bovendien zijn we beiden liefhebbers van Irish Coffee, en daar komt whiskey bij kijken (ons favoriete drankje). Daarom geven wij de voorkeur aan Baileys als ingrediënt in onze Espresso Martini.

Baileys is een combinatie van whiskey en room. Dit sluit beter aan bij onze smaak en past ook uitstekend bij de stijl van de Veluwsche Barmannen. Deze toevoeging geeft de cocktail niet alleen een romig karakter, maar voegt ook een vleugje zoetheid toe, wat voor ons de perfecte balans creëert. Om de Espresso Martini nog specialer te maken kiezen wij voor de Caramel Baileys. Hiermee voegen we een extra laagje warmte en een subtiel karamelaccent toe aan de Espresso Martini. Als laatst doen we er wat chocolade siroop in om de bitterheid nog wat meer uit te balanceren, en voilà de perfecte cocktail is geboren!

Recept

Ingredienten:

– 45 ml Wodka

– 45 ml Baileys Caramel

– 10 ml Chocolade siroop

– Dubbele Espresso

– Ijs

– Witte chocolade vlokken of koffie bonen (ter garnering)

Doe de wodka, Baileys, espresso, chocolade siroop en ijs (wij doen altijd 3 ijsklontjes) in een shaker en shake totdat het koud aanvoelt. Pak een martini glas (of ander glas) en giet het met gebruik van een strainer (een fancy zeef) in een glas. Doe wat witte chocola, cacao poeder of koffie bonen op de schuimlaag ter garnering en geniet van de cocktail!

Cheers en laat de herfst maar komen!

info@develuwschebarmannen.nl

06-81070664, 06-13657370